Wat kan ik allemaal aan onderhoud zelf uitvoeren! 2 maart 2023

Tips voor het onderhoud van je auto die je makkelijk thuis bij kunt houden

Het goed onderhouden van je auto is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor de levensduur van je voertuig. Veel mensen denken dat onderhoud alleen mogelijk is bij Abswoude Autopromenade, maar er zijn veel dingen die je thuis kunt doen om je auto in topconditie te houden.

Hieronder vind je een aantal handige tips:

  1. Controleer de bandenspanning regelmatig

Het controleren van de bandenspanning is een van de makkelijkste dingen die je thuis kunt doen om je auto in topconditie te houden. Een goede bandenspanning zorgt niet alleen voor een betere grip op de weg, maar ook voor een lager brandstofverbruik.

  1. Vervang regelmatig de olie

Het vervangen van de olie is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je auto. De olie smeert de motor en zorgt ervoor dat deze soepel blijft draaien. Controleer regelmatig het oliepeil en vervang de olie op tijd volgens de voorschriften van de fabrikant. Dit is natuurlijk ook mogelijk tijdens uw onderhoudsbeurt bij Abswoude Autopromenade.

  1. Houd de ruitenwissers schoon

Goed werkende ruitenwissers zijn belangrijk voor een goed zicht tijdens het rijden. Maak de ruitenwissers regelmatig schoon met een vochtige doek om strepen en vlekken te voorkomen.

  1. Controleer regelmatig de verlichting

Controleer regelmatig of alle verlichting nog werkt, zowel aan de binnen- als de buitenkant van de auto. Vervang kapotte lampjes direct om boetes te voorkomen en om veilig te blijven rijden.

  1. Maak de auto regelmatig schoon

Het schoonmaken van de auto is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk, maar ook voor de levensduur van de lak en de carrosserie. Maak de auto regelmatig schoon en zorg ervoor dat deze goed droog is voordat je de weg op gaat. Dat kan natuurlijk bij ons uitgebreide autowascentrum aan de ‘s-Gravendijckseweg.

  1. Controleer de remmen

De remmen zijn een van de belangrijkste onderdelen van de auto als het gaat om veiligheid. Controleer regelmatig de remblokken en -schijven en laat deze vervangen als ze versleten zijn.

  1. Houd de airco schoon

Een goed werkende airco is belangrijk voor een comfortabele rit tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de airco regelmatig wordt schoongemaakt om nare geurtjes en schimmels te voorkomen. Wij niet alleen zorgen voor het periodieke onderhoud van uw auto, maar ook voor het bijvullen van het airco-systeem. Dit is belangrijk om de optimale werking van uw airconditioning te behouden, vooral tijdens warme zomermaanden.

Door regelmatig bovenstaande tips op te volgen, kun je je auto in topconditie houden en langer genieten van je voertuig. En het beste van alles is dat je deze tips makkelijk thuis kunt uitvoeren!

Natuurlijk kan het zelf onderhouden van je auto niet alles vervangen. Daarom is het belangrijk om periodiek onderhoud te laten uitvoeren bij een professional. Bij Abswoude Autopromenade staan onze ervaren monteurs klaar om jouw auto in topconditie te houden. Maak eenvoudig een afspraak voor periodiek onderhoud en voorkom dat kleine problemen uitgroeien tot grote kostenposten.

Klik hier om meteen een afspraak te maken!

HomeWat kan ik allemaal aan onderhoud zelf uitvoeren!