Wat te doen bij pech onderweg! 24 april 2023

Pech onderweg kan iedereen overkomen, ongeacht hoe goed je je auto onderhoudt. Of je nu een lange rit maakt of gewoon naar de supermarkt rijdt, het is belangrijk om te weten wat je moet doen in geval van pech. Hier zijn een paar tips om je voor te bereiden op noodgevallen onderweg.

  1. Houd een gevaren driehoek en een veiligheidsvest bij de hand: Als je gestrand bent op de weg, is het belangrijk om andere weggebruikers te waarschuwen. Plaats de gevaren driehoek minstens 30 meter achter je auto en draag het veiligheidsvest om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers.
  2. Blijf kalm en veilig: Als je auto problemen heeft, probeer dan kalm te blijven en je auto zo veilig mogelijk te parkeren. Parkeer op een veilige plek, bij voorkeur op de vluchtstrook of in een parkeerplaats. Zet je alarmlichten aan en doe de deuren op slot.
  3. Bel de hulpdiensten: Als je je niet op een veilige plek bevindt, bel dan meteen de hulpdiensten om hulp te vragen. Geef je locatie door en beschrijf de situatie zo nauwkeurig mogelijk.
  4. Houd de belangrijke informatie bij de hand: Het is handig om belangrijke informatie zoals je kenteken, verzekeringsinformatie en noodnummers bij de hand te hebben. Bewaar deze informatie op een veilige plek in je auto, bijvoorbeeld in het dashboardkastje.
  5. Weet hoe je banden te vervangen: Een lekke band is een van de meest voorkomende redenen voor pech onderweg. Zorg ervoor dat je weet hoe je een band moet vervangen voordat je op pad gaat.
  6. Zorg voor preventief onderhoud: Hoewel pech onderweg niet altijd te voorkomen is, kun je veel problemen voorkomen door preventief onderhoud aan je auto uit te voeren. Regelmatig onderhoud, zoals het controleren van de bandenspanning en oliepeil, kan de kans op pech onderweg aanzienlijk verminderen.

Door deze tips te volgen, kun je jezelf voorbereiden op noodgevallen onderweg en ervoor zorgen dat je veilig en zonder problemen op je bestemming aankomt.

Het is goed om te weten dat pech onderweg nooit helemaal uitgesloten kan worden, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans op pech te verkleinen. Het regelmatig onderhouden van je auto is daar een belangrijk onderdeel van, maar soms heb je gewoon pech. In dat geval is het handig om te weten wat je moet doen en welke spullen je bij je moet hebben.

ABSWOUDE PREMIUM PAS

Gelukkig bieden wij bij Abswoude een Premium pas aan die 24/7 pechhulp biedt in heel Europa. Hiermee ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg, waar je ook bent. Het geeft een geruststellend gevoel om te weten dat er altijd iemand voor je klaar staat als je met autopech langs de weg staat.

Maar naast deze pas zijn er nog een aantal dingen die je zelf kunt doen om je voor te bereiden op eventuele pech onderweg. Denk bijvoorbeeld aan het bij je hebben van een reservewiel, krik en schroevendraaier. Ook kan het handig zijn om een startkabel en een veiligheidsvest bij je te hebben. In het geval van pech onderweg is het belangrijk om rustig te blijven en je auto op een veilige plek langs de weg te parkeren. Zet je alarmlichten aan en zet een gevarendriehoek neer.

Door deze voorbereidingen te treffen en de Abswoude Premium pas aan te schaffen, ben je goed voorbereid op eventuele pech onderweg. Zo kun je met een gerust hart de weg op en genieten van een zorgeloze autorit.

HomeWat te doen bij pech onderweg!