Maak optimaal gebruik van onze wasboxen. 22 februari 2023

Een grondige wasbeurt is het beste voor uw auto. Autowassen kan op uw oprit met een tuinslang, zeep, schoonmaakhandschoenen en een paar emmers water. Maar natuurlijk zijn de wasboxen bij Abswoude Autopromenade altijd 24/7 beschikbaar! Kom u niet naar onze wasboxen? Kies dan een goede locatie, niet in direct zonlicht of hitte, ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat, en niet in de buurt van stoffige wegen of onder bomen. De waterslang moet een mondstuk hebben met voldoende druk om de auto te wassen. Erg belangrijk en gemakkelijk!

Eerst focus op wielen:

Gebruik een slang met een mondstuk dat voldoende waterdruk heeft om de wielen te wassen. Wielen bevatten het meeste vuil en puin, dus maak ze eerst schoon. Reinig rond wielkasten, onderkant van de auto om remstof, vuil en winterstrooizout te verwijderen. Gebruik een reiniger die speciaal voor banden is gemaakt, voorkom beschadiging van de wielen met het verkeerde product. Leg de schoonmaakhandschoenen of spons opzij na het schoonmaken van elk wiel om te voorkomen dat vuil en puin van de band op de rest van de auto terechtkomt.

Daarna de auto zelf:

  1. Besproei de hele auto met water om oppervlaktevuil weg te spoelen en de auto helemaal nat te maken. 
  2. Zet twee emmers water klaar, een met zeep en een zonder.
  3. Gebruik een autospecifiek schoonmaakmiddel (verkrijgbaar in ons magazijn), geen huishoudschoonmaakmiddel, om beschadiging van de lak te voorkomen. Volg de instructies op de reiniger om de juiste hoeveelheid te gebruiken.
  4. De emmer met zeep wordt gebruikt om de schoonmaakhandschoenen nat te maken en de emmer met water wordt gebruikt om het vuil van de handschoenen te spoelen.Reinig van onder naar boven, in delen, te beginnen met het dak. Gebruik de handschoenen om één keer af te vegen, om te draaien en opnieuw af te vegen en daarna af te spoelen. Vermijd wrijven of schrobben van het vuil. Reinig elke sectie totdat deze vuilvrij is. Spoel de hele auto af met een tuinslang om zeep en vuil te verwijderen. Droog de auto af met een zeemlap of microvezeldoek om watervlekken te voorkomen.

Zo nu is eindelijk uw auto een keertje echt schoon!

HomeMaak optimaal gebruik van onze wasboxen.