De Juiste Hoogte? Hoe kiest U de juiste Instaphoogte voor uw auto 19 oktober 2023

Bent u op zoek naar uw droomauto, maar heeft u specifieke eisen met betrekking tot de instaphoogte? Geen zorgen, we hebben het hier over het kiezen van de perfecte auto met de juiste instaphoogte. In dit artikel duiken we dieper in op dit onderwerp en geven we u waardevolle inzichten in het selectieproces. De instaphoogte Auto’s is erg belangrijk en wij vertellen u graag waarom.

Illustratie van een auto met een persoon die gemakkelijk in- en uitstapt.

Waarom Is Instaphoogte Belangrijk?

Voordat we in de details duiken, laten we eerst begrijpen waarom de instaphoogte van een auto van belang is. De instaphoogte verwijst naar de hoogte van de zitting van de auto tot de grond. Het is een cruciale factor voor comfort en gemak bij het in- en uitstappen.

AUTOS MET HOGE INSTAP

Het Belang Van De Juiste Instaphoogte

Een auto met de juiste instaphoogte biedt verschillende voordelen, zoals:

1. Comfortabel In- En Uitstappen

Een optimale instaphoogte zorgt voor een soepele en gemakkelijke instap, zelfs voor mensen met beperkte mobiliteit. Dit is vooral handig voor oudere personen of mensen met lichamelijke beperkingen.

2. Rugklachten Voorkomen

Een te lage instaphoogte kan leiden tot rugklachten, omdat u dieper moet buigen om in de auto te komen. Dit kan na verloop van tijd schadelijk zijn voor uw gezondheid.

3. Veiligheid

Een auto met een geschikte instaphoogte kan de kans op struikelen en vallen verminderen, wat de veiligheid van de inzittenden verbetert.

4. Kinderen En Ouderen

Voor gezinnen met kinderen of ouderen is een auto met de juiste instaphoogte een must. Het vergemakkelijkt het plaatsen van kinderzitjes en helpt oudere passagiers om comfortabel in te stappen.

Afbeelding van een auto met een ruime instaphoogte voor ultiem comfort.Hoe Kiest U De Juiste Instaphoogte?

Nu u begrijpt waarom instaphoogte van belang is, laten we eens kijken naar de stappen om de juiste instaphoogte voor uw volgende auto te kiezen.

1. Bepaal Uw Behoeften

Overweeg wie de belangrijkste bestuurder zal zijn en welke eventuele passagiers de auto zullen delen. Zijn er ouderen of kinderen aan boord? Deze factoren zullen bepalen welke instaphoogte het beste past.

2. Proefrit

Een proefrit is essentieel om te beoordelen hoe comfortabel u in en uit de auto kunt stappen. Dit geeft u een echt gevoel voor de auto.

Mail onze verkoopafdeling

3. Meet De Instaphoogte

Wanneer je de ideale instaphoogte van een auto wilt bepalen, kan je dit op een eenvoudige manier meten door de afstand vanaf de straat tot aan de zitting van de voorstoel te meten.

  • Bij reguliere auto’s ligt deze afstand rond de 50 centimeter.
  • Auto’s met een hoge instap hebben meestal een afstand van ongeveer 60 centimeter.
  • Middenklasse SUV’s en MPV’s bieden een nog hogere instap, meestal rond de 70 centimeter.
  • Voor bestelbussen en grote terreinwagens kan de instaphoogte oplopen tot ongeveer 80 centimeter. Dit kan het in- en uitstappen bemoeilijken, vooral voor mensen van kleinere gestalte.

Hoewel het meten van de instaphoogte met een meetlint eenvoudig is, blijft de beste methode om te beoordelen of de instap comfortabel is, het daadwerkelijk uitproberen van de auto die je overweegt, of het nu een nieuwe auto is of een occasion.

4. Overweeg Uw Levensstijl

Uw dagelijkse activiteiten spelen een rol. Als u bijvoorbeeld vaak bagage in de kofferbak laadt, moet u er rekening mee houden dat een lagere instaphoogte handiger kan zijn.

5. Raadpleeg Een Expert

Natuurlijk kunnen wij u  helpen bij het kiezen van een auto met de ideale instaphoogte op basis van uw behoeften en voorkeuren. Soms is er meer nodig! Neem dan contact op met Aangepaste stoelen

Conclusie

Het kiezen van de juiste instaphoogte voor uw auto is van essentieel belang voor comfort en veiligheid. Het kan rugklachten voorkomen, het in- en uitstappen vergemakkelijken en de algemene ervaring verbeteren. Denk goed na over uw behoeften en levensstijl voordat u een definitieve beslissing neemt.

Kijk anders even op deze link voor onze voorraad!

Onze voorraad

 

HomeDe Juiste Hoogte? Hoe kiest U de juiste Instaphoogte voor uw auto