BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJFSAUTO’S VANAF 2025 3 januari 2024

Vanaf 1 januari 2025 moeten ondernemers op een aantal dingen letten; wij bereiden je vast voor.

Renault Trafic Abswoude

bpm betalen en emissievrije zones

Vanaf 1 januari 2025 staan de volgende veranderingen voor de deur:

 

  • ondernemers gaan bpm betalen voor hun bestelwagens met diesel-en benzinemotoren
  • In de stadskernen stellen veel Nederlandse gemeenten emissievrije zones in.

 

Ontdek wat deze belangrijke veranderingen betekenen voor jou.

ondernemers gaan bpm betalen

Aangepaste afbeelding van het interieur van een tweedehands bestelbus, gericht op duurzame aanpassingen en efficiënt ruimtegebruik

bpm betalen

Vanaf 1 januari 2025 zijn ondernemers verplicht Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (bpm) te betalen voor hun bedrijfswagens. Deze verandering heeft aanzienlijke financiële consequenties, aangezien de vrijstelling komt te vervallen. In de nabije toekomst zal dit neerkomen op € 66,91 per gram CO2, wat resulteert in een verwachte stijging van zo’n € 12.000 in de kosten voor een gemiddelde bedrijfswagen!

profiteer nu van de vrijstelling van bpm

Koop/lease daarom op dit moment nog een gloednieuwe bedrijfswagen en geniet van de huidige vrijstelling. Hiermee ontloop je extra uitgaven. Bovendien voorziet een nieuwe bedrijfswagen je van geavanceerde technologieën en een verminderde CO2-uitstoot. Aarzel niet langer en onderneem nu actie om je bedrijfswagen te vernieuwen en onaangename verrassingen te vermijden!

 

steden gaan over op emissievrije zones

Zero Emissie Stadslogistiek (ZES)

Op 1 januari 2025 sluiten 29 Nederlandse gemeenten zich aan bij Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dit betekent dat hun stadskern alleen nog emissievrij óf met een schone dieselmotor bevoorraad mag worden. Het aantal aangesloten gemeenten zal groeien naar 30 tot 40. Praktisch gezien houdt dit in dat bedrijfsauto’s met een Euro 5-norm geweerd worden vanaf 2027 en bedrijfsauto’s met Euro 6-norm vanaf 2028.

Onze actuele voorraad

houd toegang tot de steden

Investeer nu in een milieuvriendelijke bedrijfswagen.  Zo houd je in de toekomst toegang tot alle binnensteden en voldoe je aan de strengere milieueisen. Jouw besluit bereidt je bedrijf voor op veranderende regelgeving en biedt je gelijk een concurrentievoordeel.

tip:

houd rekening met langere levertijden, vanwege een gelimiteerd aantal productieplekken per model. Denk dus nu al na over jouw toekomstige transport en neem tijdig de juiste beslissingen. Neem contact op met een PRO+ adviseur en maak samen de juiste keuze voor een emissievrije toekomst.

HomeBELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJFSAUTO’S VANAF 2025