Abswoude Autopromenade 50 jaar lid van BOVAG 29 december 2021

Abswoude Autopromenade in Noordwijk viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: het automobiliteitscentrum is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van Jan Pieter van der Meulen, accountmanager bij BOVAG Autodealers, ontving de Familie Van Abswoude een speciale oorkonde.

 

Abswoude Autopromenade staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang,  Abswoude Autopromenade biedt dat bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

 

Historie

Fons van Abswoude en Henny Bruynel startten in 1962 een bedrijf in gebruikte auto’s. Enige jaren later kwam daar een benzinestation bij. 50 jaar geleden werd er verhuisd naar een nieuw pand op de Nieuwe Offemweg in Noordwijk. Kort daarop werd Abswoude dealer van Datsun, het latere Nissan. In 2003 verhuisde het bedrijf inclusief haar FOCWA schade-afdeling naar de huidige locatie op bedrijventerrein ’s-Gravendijck. De tweede generatie was toen al enige tijd aan het roer.

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een stabiel automobiliteitscentrum, waar alle facetten die met het autovak te maken hebben, worden uitgevoerd. Of het nu gaat om brandstoffen, carwash, autoverhuur, lease, onderhoud en reparatie gaat. Of om de aanschaf van een nieuwe of gebruikte personenwagen of bestelauto, bij Abswoude kan je er voor terecht. Alfons van Abswoude vertelt het altijd wat eenvoudiger: “Je kan bij ons voor alles terecht met betrekking tot personen- en bestelwagens, behalve slopen”.

 

Sinds 1930
BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.

HomeAbswoude Autopromenade 50 jaar lid van BOVAG