Winterbanden

In de winter is het verstandig om je zomerbanden te vervangen door winterbanden. Winterbanden hebben namelijk vele voordelen, waaronder een kortere remweg op gladde wegen. Maar waarom is de remweg op winterbanden korter dan op zomerbanden? Dat leg ik je graag uit in dit artikel. Een remweg is de afstand die een voertuig aflegt vanaf het moment dat de rem wordt ingetrapt totdat het voertuig volledig tot stilstand is gekomen. Hoe korter de remweg, hoe beter je in staat bent om onvoorziene situaties te vermijden en veiliger te rijden. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling en meer profiel dan zomerbanden, waardoor ze meer grip hebben op gladde wegen. Dit leidt tot een kortere remweg. Zomerbanden zijn daarentegen ontworpen voor temperaturen boven de 7 graden Celsius en bieden betere grip op droog en nat asfalt. Op besneeuwde wegen is de remweg sowieso al langer dan op droog asfalt vanwege de gladheid. Maar zelfs in besneeuwde omstandigheden hebben winterbanden nog steeds een kortere remweg dan zomerbanden, wat het verschil kan betekenen tussen een ongeluk of geen ongeluk.

Waarom nieuwe banden?

  1. Veiligheid. Om je beste kans op een korte remweg te krijgen is het verstandig om een goede (premium) band te monteren. Het verschil kan enorm zijn:Op natte wegen kunnen premium banden de auto tot wel 6 meter eerder tot stilstand brengen dan andere bandenmerken onder exact dezelfde auto. Dat is bijna anderhalve auto afstand!
  2. Kosten. Tegenwoordig zijn er energie zuinige banden leverbaar. Dit kan een flinke besparing opleveren. Daarnaast is vaak de levensduur ook een stuk langer en hoeft u dus minder vaak nieuwe banden aan te schaffen.
  3. Rijplezier. Er zijn veel verschillende banden leverbaar. Sommige banden hebben meer comfort en ander banden juist weer meer rijplezier. Vraag daarom altijd een uitgebreid advies van een van onze specialisten.

Winterbanden: veilig op weg bij regen en sneeuw

Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden

Voorkom ongelukken en rijd bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heb je meer grip op de weg en heb je een kortere remweg. Dat geeft een veilig gevoel. Komen de temperaturen onder de 7°C kies dan voor winterbanden. We raden je aan om van oktober t/m maart op winterbanden te rijden.

We staan klaar om je winterbanden te monteren of te wisselen. Heb je twee sets velgen – voor zowel de winterbanden als de zomerbanden – dan bespaar je op een bandenwissel. Bij Abswoude ben je ook aan het goede adres voor voordelige bandenopslag en ze zijn dan meteen verzekerd tegen brand en diefstal. Handig toch!

De beste merken en snel gemonteerd

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers. Je banden zijn immers het enige contact tussen jouw auto en de weg. Bij Abswoude hebben we een enorm assortiment zomerbanden die we snel voor je monteren. Ook balanceren en uitlijnen is belangrijk, want daardoor ontstaan minder trillingen in het stuur en bespaar je ook nog eens behoorlijk op brandstof.

Winterbanden verhogen de veiligheid

  • Onder 7°C geschikt voor elk weertype en daarom de beste keuze van oktober t/m maart
  • Kortere remweg en minder kans op ongelukken
  • Betere wegligging dankzij zachtere rubbersamenstelling
  • Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
  • Met een winterbandenwissel slijten de zomerbanden natuurlijk minder snel

Het beste advies over winterbanden

Bij Profile Abswoude draait het niet alleen om banden, maar ook om het beste advies. Want wij weten als geen ander welke band bij jouw auto past en bij je portemonnee. Misschien leuk om te weten dat grote leasemaatschappijen ook klant bij ons zijn. En zelfs Defensie gaat voor banden naar Profile! Vul je kenteken in, maak een afspraak en wij geven jou het beste advies over winterbanden.

Wilt u meer weten over de bandenopslag of over nieuwe Winterbanden of 4-seizoenenbanden? Vul dan onderstaand formulier in. Wij zullen bij de eerste gelegenheid contact met u opnemen.

Banden contact form

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met uw persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeWinterbanden