Winterbanden 18 januari 2020

 

Het rijden op winterbanden is altijd een goed idee bij temperaturen onder de 6°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden.  Gelukkig heeft PROFILE TYRE CENTER Abswoude bijna elke band op voorraad!

Winterbanden zijn normale autobanden welke van een ander profiel hebben en een andere rubber samenstelling. Hierdoor blijven winterbanden in de winter zachter dan zomerbanden. Doordat winterbanden zachter blijven wordt het contact met het wegdek behouden. Winterbanden zijn zeer geschikt bij temperaturen lager dan 7 graden Celcius, bij ijzel, bij sneeuw en nattere omstandigheden. In de winter zul je dus meer profijt hebben van je winterband omdat deze meer grip biedt en daardoor ook veiliger is.

Steeds meer landen kennen verkeersregels over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. Omdat die per land verschillen, maakte de ANWB een overzicht van de regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen – en ook spijkerbanden – per land. In dit overzicht Winterbanden en sneeuwkettingen in het buitenland verwijzen we naar de belangrijkste pagina’s per land.

Winterbanden Belgie

Winterbanden Duitsland

Winterbanden Oostenrijk

Winterbanden Zwitserland

Winterbanden Frankrijk

 

HomeProfile Car en tyre CentreWinterbanden