Toekomsttech van de CES in Las Vegas 22 januari 2020

Toekomst technologie is waar we het vandaag over gaan hebben. Elk jaar is er in Las Vegas naast veel casino’s de CES beurs te vinden. Deze beurs (Consumer Electronics Show) is altijd de plek voor alle producenten en fabrikanten om de nieuwste gadgets, snufjes en technieken te tonen.

Dit jaar brengt NISSAN een stukje van de visie voor de toekomst mee naar Las Vegas. De Ariya concept is voor het eerst te zien op Amerikaanse bodem. Dit model brengt alle nieuwe geavanceerde technieken samen op een volledig nieuw EV platform (lees elektrische Qashqai opvolger)

Nissan Ariya Concept 

De Ariya concept beloofd een volledig nieuwe rijervaring die al heel snel te vinden zal zijn in een auto die in Nederland te koop zou zijn. Takao Asami, de president van R&D bij Nissan zegt dat dit geen dromen voor in de toekomst zijn maar een showcase van technieken die bijna klaar zijn voor het publiek. Deze nieuwe tech heet bij Nissan; Pro Pilot II het geavanceerde rijhulpsysteem, twin motor all wheel drive, Akoestisch meta materiaal en een Slimme route planner.

TWIN MOTOR ALL WHEEL CONTROL

Nissan brengt vermogen van de elektrische voertuigen naar een hoog niveau. Met het nieuwe twin motor all-wheel-control systeem genaamd “e-4ORCE”. Dit systeem kan het koppel vanaf lage toeren verdelen over alle vier wielen geheel gebalanceerd en voorspelbaar. Daarmee komt het rijgedrag op dicht tegen het  niveau aan van veel premium sportwagens.

Het systeem brengt rijgedrag met precisie en zorgt voor veel vertrouwen in de auto zegt Takao Asami. Het team gebruikte alle kennis die opgedaan is bij het ontwikkelen van de Nissan GT-R (ALTESSA ET-S  electronic torque split) en het inteligente 4×4 systeem van de Nissan Patrol.

Klik voor het volledige artikel van de GLOBAL NISSAN website Hier

HomeToekomsttech van de CES in Las Vegas