Nissan QASHQAI onthult geheim voor stressvrije kerstrit 19 december 2019

Bestverkochte familie-SUV zorgt voor ultieme kerst dankzij bijzondere eigenschap

 

Nissan geeft mensen dit jaar het ultieme kerstcadeau: een stressvrije kerstrit dankzij de veelzijdige bagageruimte van de QASHQAI, de bestverkopende familie-SUV van Nissan.

Voor de 268 miljoen personenauto’s in Europa* en blijft kerst een van de drukste tijden voor bestuurders om de weg op te gaan. Nieuw onderzoek** toont aan dat gezinnen vaker verder van elkaar weg wonen: 62% reist nu meer dan 20 kilometer om geliefden met Kerstmis te bezoeken. Maar de nieuwe studie toont ook aan dat miljoenen mensen vrees hebben om de weg op te gaan tijdens de feestdagen. De grootste reden: 60% vindt dat het inladen van de auto – onder meer met cadeautjes, eten en koffers – voor familiebezoek de meeste stress veroorzaakt.

Bij 40% van de Europeanen die tijdens de feestdagen tien of meer mensen bezoeken, zorgt het groot aantal koffers, eten en cadeaus dat in de auto moet passen voor stress. Van de bestuurders geeft 23% zelfs aan voorkeur te geven aan het annuleren van de bezoeken tijdens kerst in plaats van de auto te moeten inladen.

Krachten gebundeld

Om de stress van het inladen van de auto weg te nemen, heeft Nissan de krachten gebundeld met reis- en inpakexpert Kate Simon, co-auteur van het boek ‘How To Pack for Any Trip’, gepubliceerd door Lonely Planet. Net als de veranderende kersttradities van gezinnen is ook de QASHQAI geëvolueerd om te voldoen aan de behoeften van consumenten en hen te helpen om de ruimte in de auto optimaal te benutten.

Zes-stappen-plan

Kate Simon biedt consumenten de ultieme inlaadgids voor roadtrips met een eenvoudig te volgen zes-stappen-plan, perfect afgestemd op het veelzijdige ontwerp van de QASHQAI. De gids start met het plannen van de reis tot het efficiënt inladen van de auto en maakt de reis minder stressvol. In de gids is zelfs rekening gehouden met het vervoeren van de meest obscure items die Europeanen in de auto meenemen naar familie tijdens de feestdagen, zoals aquaria, strijkplanken, opblaasbare boten en zelfs een piano!

Dubbele bodemvloer

De Nissan QASHQAI is gemakkelijk in te laden dankzij de dubbele bodem in de bagageruimte. De vloer kan eenvoudig worden verhoogd met een handige greep in het midden. Deze voorziening helpt om de meest uiteenlopende items gemakkelijker in te laden.

Indrukwekkende functionaliteit

Kate Simon: “Voorbereidingen voor Kerstmis kunnen vrij stressvol zijn. En vaak maakt de noodzaak om de auto in te laden en de weg op te gaan om familie te bezoeken het alleen maar erger. Bij het geven van advies over hoe je de ruimte in een auto optimaal kunt benutten, gebruikte ik de Nissan QASHQAI vaak als een voorbeeld vanwege de indrukwekkende functionaliteit en het speciale ontwerp van de auto. Het inladen van de auto voor familiebezoek, waar herinneringen voor de rest van je leven worden gemaakt, zou voor iedereen een leuke activiteit moeten zijn. Ik ben daarom heel blij om samen te werken met Nissan om te laten zien hoe een van de populairste gezinsauto’s kan helpen bij het verminderen van stress tijdens kerst.”

Handige tips voor het inladen van de auto:

  • Laad de auto vooraf een paar keer in: 40% van de Europeanen geeft toe proefsessies te doen met het inladen van bagage in de auto om de kerststress te verminderen.
  • Leer de bagageruimte kennen om te voorkomen dat de achteruitkijkspiegel wordt geblokkeerd door bagage. De QASHQAI heeft een bagageruimte van 430 liter tot maximaal 1.598 liter met neergeklapte achterbank.
  • Maximaliseer de ruimte in de bagage door alle kleding in strakke lagen te rollen en schoenen te vullen met sokken en toiletartikelen.
  • Bezoek je meerdere bestemmingen tijdens kerst? Laad de bagageruimte dan tactisch in en sorteer de spullen voor eenvoudig uitladen.
  • Voel aan de bagage of er nog ergens verborgen ruimte is

Jean-Philippe Roux, Chief Marketing Manager, Nissan Europe: “De Nissan QASHQAI is ontworpen om dierbare herinneringen voor gezinnen te maken dankzij hoogwaardige innovaties en slim design die gezinnen op de voorgrond plaatsen. Door de samenwerking met reis- en inpakexpert Kate Simon laten we consumenten zien hoe ze de ruimte in hun QASHQAI optimaal kunnen benutten voor een roadtrip. We benadrukken enkele belangrijke ontwerpkenmerken van het model en Kate voegt hieraan enkele handige tips toe. Zo helpen we gezinnen met het slim inladen van bagage en bezorgen we ze ook een stressvrije kerst.”

 

 

*Cijfers European Automobile Manufacturers Association (ACEA)

**Onderzoek uitgevoerd door Explain the Market namens Nissan onder meer dan 5.000 bestuurders in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

HomeNissan QASHQAI onthult geheim voor stressvrije kerstrit