Nissan preferred supplier van Uber 25 september 2020

Amsterdam, 23 september 2020 – Nissan biedt als preferred supplier elektrische auto’s aan Amsterdamse Uber-partnerchauffeurs aan. Daarmee levert het merk een bijdrage aan de ambities van Uber om in 2025 100% van de ritten in de hoofdstad elektrisch aan te bieden. De partnerchauffeurs krijgen een speciaal overstapvoorstel en kunnen kiezen uit een Nissan LEAF met 40 kWh- of 62 kWh-batterij.

Amsterdam is een van de koplopers in Europa op het gebied van een krachtige infrastructuur voor elektrisch rijden, wat de hoofdstad helpt in de strijd tegen de luchtvervuiling en de klimaatverandering die mede het gevolg zijn van schadelijke uitstoot. Elektrische auto’s helpen om de uitstoot in de stad te verminderen. Uber wil in 2025 alle ritten in de hoofdstad met elektrische auto’s uitvoeren en biedt daarvoor aan passagiers de keuze om met Uber Green 100% elektrische voertuigen te gebruiken voor een rit.

Innovatieve EV-technologie
‘Het terugdringen van de CO2-uitstoot en van de luchtvervuiling is exact de reden waarom Nissan in 2010 de 100% elektrische Nissan LEAF uitbracht’, vertelt Joost Roelofs Heyrmans, Sales Director bij Nissan Nederland. ‘Met de huidige generatie LEAF bieden we Uber-partnerchauffeurs, naast innovatieve EV-technologie zoals e-Pedal en ProPILOT, de keuze uit een 40 kWh- en een 62 kWh-batterij voor honderden emissievrije kilometers achter elkaar. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan meer elektrische kilometers in Amsterdam!’

Alliantie-partners Nissan en Renault tekenden onlangs een intentieverklaring met Uber om uiterlijk in 2040 alle ritten wereldwijd te elektrificeren. Als eerste belangrijke stap naar dat doel zal Uber in 2025 50% van het totaal aantal kilometers in zeven Europese steden volledig elektrisch aanbieden.

HomeNissan preferred supplier van Uber