De nieuwe Nissan Juke haalt 5 sterren op euro NCAP 16 januari 2020

 

De net vernieuwde Nissan JUKE is door Euro NCAP (European New Car Assessment Program) bekroond met de ultieme veiligheidsscore van vijf sterren. Wat de nieuwe JUKE zo veilig maakt is de erg hoge stijfheid van de body en vooruitstrevende preventiesystemen.

Op het gebied van inzittende bescherming is de nieuwe JUKE erg goed bezig. De auto haalde in de crashtest 94% voor volwassenen en 85% voor kinderen. Dit zijn hoge scores als je bedenkt dat de hoogste scores die ooit uitgegeven zijn  96% en 91% bedragen.  Dat maakt de JUKE in de compacte SUV Klasse een van de aller veiligste modellen.

Voorkomen is beter dan genezen! 

Natuurlijk is het fijn dat de auto in een ongelukkige situatie de inzittende beschermt. Beter is natuurlijk als jouw auto helpt bij het voorkomen van ongelukken. De Nissan JUKE heeft standaard al Nissan Intelligent Mobility-technologieën die meer doen dan de wettelijke veiligheidseisen.  En naast inzittenden kunnen we niet de voetgangers en fietsers vergeten. In deze categorie scoorde de nieuwe JUKE 81% vanwege het standaard uitgeruste Intelligent Emergency Braking. Dit systeem kan remmen als de bestuurder niet oplet. En hiermee een vervelende schade voorkomen.

Andere systemen

Het geavanceerde rijhulpsysteem Nissan ProPILOT  fungeert als opmaat naar autonoom rijden. De JUKE kan hiermee autonoom in de rijstrook blijven en een constante, veilige afstand tot voorliggende voertuigen behouden. En nu als eerste op de JUKE is nu Blind Spot Interventiont te krijgen. Dit systeem waarschuwt de bestuurder als een auto in de dode hoek schuilgaat en stuurt de JUKE terug in de rijstrook om een aanrijding te voorkomen

Euro NCAP geeft aan dat de scores gelden voor alle uitvoeringen.

Klik hier voor het volledige verslag van euro NCAP

 

 

 

 

 

HomeDe nieuwe Nissan Juke haalt 5 sterren op euro NCAP