FIAT 500X en 500 Yachting 1 juli 2021

De Fiat 500X Yachting is de eerste “openlucht” 500X. De introductieversie is net als de Fiat 500 Yachting geïnspireerd op de luxe zeilsport en is leverbaar in een speciale kleurstelling die gewijd is aan de “Yacht Club Capri”.

Het uiterlijk van de ‘launch editions’ van de Fiat 500X en Fiat 500 Yachting zijn een eerbetoon aan de “Yacht Club Capri”; een van de meest prestigieuze zeilclubs in Italië. De unieke stijl is geïnspireerd op zeilen en de elegantie van luxe boten. Zo is zowel de auto als kap blauw en verfraaien verchroomde designelementen beide modellen. Als blijk van exclusiviteit van de samenwerking met Yacht Club Capri, pronkt een “Yacht Club Capri”-logo op de zij- en achterkant van de twee Collectors’ Editions.

Fiat 500X Yachting
De 500X Yachting komt bovenop de Cross- en Sport-varianten en is de eerste “openlucht” 500X. Met een druk op de knop opent de elektrische kap en is een vrije blik op de hemel mogelijk. De introductieversie wordt geleverd in het exclusieve ” Blue Venezia” en heeft een blauwe, elektrisch bedienbare kap. De spiegelkappen en deurgrepen zijn afgewerkt met geborsteld chroom. Een blauwe en ivoorkleurige lijn versterkt het profiel van de auto. Deze loopt ter hoogte van de taillerail en doet denken aan de lijn van boten. Ook gloednieuw en exclusief zijn de 18” lichtgewicht lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen.
De op zeilsport geïnspireerde elegantie is ook te zien in het interieur. De witte soft-touch stoelen zijn voorzien van een blauw geborduurd 500 “print”. Op de aluminium dorpelplaten siert een “Yachting”-logo en de auto is voorzien van een mahonie dashboard; een andere verwijzing naar de typische ontwerpelementen van boten van de Dolce Vita-jaren. Ook de sleutelcover heeft ook een nieuwe look gekregen, in stijl met de carrosseriekleur.

Fiat 500 Yachting
De speciale 500-versie is eveneens een eerbetoon aan de “Yacht Club Capri” en geeft een knipoog naar de zee. Te beginnen met de kleur “Blu Dipinto di Blu”, die verwijst naar de intense tinten van de zee bij Capri, maar ook naar de wereld van zeilen. De compacte italiaan heeft verchroomde inzetstukken in de grille, diamantgeslepen zwarte spiegelkappen en 16-inch lichtmetalen velgen. De nieuwe Collectors’ Edition krijgt een elektrisch blauw dak. Met een druk op de knop kunnen de bestuurder en passagiers in een paar seconden genieten van de reis in de typische Dolce Vita-stijl. Aan de zijkant van de Fiat 500 Yachting pronkt een exclusief Yacht Club Capri-logo en een zilver/blauwe lijn die refereert aan de lijn van (zeil)jachten. De prestigieuze designelementen zetten zich voort in het interieur. Voor een elegante touch in de typische Dolce Vita-stijl, is het dashboard gemaakt van exclusief hout. In contrast met de zwarte omgeving zijn de stoelen met inzetstukken in Frau-leer ivoorkleurige en is het geborduurde 500-logo blauw.

De Fiat 500X Yachting wordt eind augustus en de Fiat 500 Yachting eind september bij de Nederlandse dealer verwacht. Prijzen worden later bekend gemaakt.

HomeFIAT 500X en 500 Yachting