VIRTUAL CASA 500 de virtuele showroom van FIAT 4 juli 2020

Drieënzestig jaar zijn verstreken sinds 4 juli 1957, de dag dat Fiat een van de meest geliefde auto’s van de wereld introduceerde: de 500. De legendarische “Cinquino” vestigde zich onmiddellijk als een ‘liefdesmerk’, een sociaal fenomeen en een ambassadeur voor Made in Italy-producten over de hele wereld. Het succes werd bevestigd in 2017 toen een Fiat 500 van de eerste generatie werd toegevoegd aan de permanente collecties van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York. Met de tweede generatie van 2007 werd de Fiat 500 een icoon van de Italiaanse mode en stijl. Nu in 2020 is de derde generatie van de 500 opnieuw klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in duurzame, stedelijke mobiliteit.

Virtual Casa 500, een virtueel museum om de verjaardag van een icoon te vieren
Vandaag, 4 juli 2020, is de verjaardag van de 500. In Turijn, de geboorteplaats van de eerste generatie van de legendarische auto, is op de vierde verdieping van het Lingotto-complex in het Pinacoteca Agnelli-kunstmuseum, de virtuele tentoonstelling ‘Virtual Casa 500’ gemaakt. Deze is vanaf heden online te “bezoeken”. De expositie gaat over het verleden, het heden en de toekomst van de 500. De tentoonstelling kan via deze link bezocht worden vanaf smartphone, pc of tablet. In het voorjaar van 2021 wordt “Casa 500” daadwerkelijk voor lijflijk bezoek geopend in de Pinacoteca.

Mirafiori was de thuisbasis van de Fiat 500. Maar daarvoor was deze gevestigd in Lingotto, de geboorteplaats van de eerste 500; de 500A Topolino in 1936. De Pinacoteca op de 4e etage van het Lingotto-complex, is de enige juiste plaats waar de ‘tentoonstelling’ kon worden georganiseerd. De band van het merk met de Pinacoteca Agnelli is er een van gedeelde geschiedenis en waarden. Immers, zowel het bedrijf als de Pinacoteca hebben de stad Turijn internationale bekendheid gegeven, terwijl ze ook fungeren als ambassadeurs van Italië.

In de digitale omgeving van de Virtual Casa 500 is alles slechts een klik verwijderd. De bezoeker wordt langs 11 themazones meegenomen op een reis door de wereld van de 500. De 11 themazones zijn: The Legacy; Made of Italy; New500 One-offs; Dagboek van een icoon; Een reis langs 3 generaties; New 500 Experience; 500 ontwerpverhaal; Een verhaal van sociale relevantie; De toekomst begint hier; 500 Vintage Vibes; Open for Change.

Het eerste gedeelte is gericht op het industriële en culturele erfgoed van de Fiat 500 en geeft een beeld van hoe het tijdloze popicoon de behoeften van drie generaties interpreteerde. De democratische 500 uit 1957, het individualistische model van 2007 en de maatschappelijk verantwoorde versie van 2020.
De historische zone bevat een multimediaal journaal met een schat aan herinneringen – interviews, advertenties, evenementen en prijzen – die de Fiat 500 tot een internationale ster hebben gemaakt.
Een verzameling schetsen en afbeeldingen vertelt over het evoluerende ontwerp en het creatieve avontuur dat drie generaties van Fiat’s kleintje tot leven bracht. We komen vervolgens bij het gedeelte dat gericht is op de New 500. De volledig elektrische 500 focust zich op ecologische duurzaamheid en is de echte ster van de show. Hij kan door middel van een 3D-ervaring worden bekeken.
Het gedeelte gewijd aan de One-offs presenteert de drie exclusieve interpretaties van de New 500. De Armani, Bvlgari en Kartell zijn tijdloze meesterwerken die worden gekenmerkt door vakmanschap en duurzaamheid.
Aan het einde van deze reis bevindt zich de “Chill Zone”. Een plek om te ontspannen onder een plafond die doet denken aan een enorme sterrenhemel: de New 500 levert een bijdrage om de lucht helderder te houden.

500 “la Prima” cabriolet vanaf nu te bestellen
Vanaf vandaag kan de new 500 “la Prima” –cabrio besteld worden bij de Fiat dealer. Zijn debuut in een genummerde Launch Edition vond plaats op 4 maart in Milaan. Op 8 juni werd de nieuwe 500 “la Prima” hatchback gepresenteerd, die samen met de cabrioletversie online kon worden gereserveerd. Klanten die de limited edition New 500 “la Prima” cabriolet – die in een mum van tijd uitverkocht was – vooraf hebben gereserveerd, worden rechtstreeks door de geselecteerde dealer benaderd om hen persoonlijke te helpen bij het omzetten van hun online boeking naar een volledige bestelling van de auto.

Specificaties van de nieuwe 500 “la Prima” cabrio
De nieuwe 500 “la Prima” cabriolet is de eerste open vierzitter zonder CO2-uitstoot: volledig open, volledig elektrisch, volledig geluidsvrij.  De New 500 ‘la Prima’ cabrio is duidelijk een 500, zoals tot uiting komt in zijn stijl en aandacht voor elk detail. Zoals de FIAT Monogram Soft Top en de beschikbare carrosseriekleuren – Mineral Grey (metallic), die doet denken aan de aarde; Ocean Green (parelmoerachtig) dat de zee voorstelt, en Celestial Blue (drielaags) als eerbetoon aan de hemel. De exclusieve introductieversie heeft verder volledige LED-koplampen, eco-lederen bekleding, 17-inch diamantgeslepen velgen, verchroomde sierlijsten op de ruiten en zijpanelen en een lader van 85 kW.

Een uitgebreidere uitrusting bestaat niet. la Prima’ is uitgerust met de meest geavanceerde ADAS-systemen die momenteel beschikbaar zijn:

  • Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC) en Lane Centering
  • Verkeersbordherkenning
  • Autonome noodremfunctie met voetgangers- en fietsersdetectie, intelligente snelheidsassistentie en rijbaanbewaking
  • Achteruitrijcamera met hoge resolutie en dynamische hulplijnen
  • Automatisch inschakelende koplampen met automatische dimfunctie
  • Noodoproepfunctie
  • Elektrische parkeerrem

De nieuwe 500 “la Prima” cabriolet is uitgerust met een autonoom rijsysteem volgens niveau 2, dat voor het eerst op een auto in dit segment wordt toegepast. Verder wordt hij geleverd met het nieuwe UConnect 5-infotainmentsysteem met 7-inch TFT-display, 10,25-inch navigatie-touchscreen, DAB-radio, draadloos CarPlay/Android Auto en Uconnect Box Module waarmee ook gecommuniceerd kan worden met behulp van Amazon Alexa stemassistent-technologie.

Apps voor een allround ervaring van de nieuwe 500
De Fiat-auto van de toekomst is niet alleen een elektrische stadsauto, het is ook de meest technologische en geconnecteerde auto ooit, mede dankzij verschillende apps voor de smartphone. De Fiat-ingenieurs wilden een reeks connectiviteitsfuncties samenbrengen in één enkel platform – de FIAT-app. Deze is toegankelijk met de FCA-inloggegevens van de klant.

FIAT app
De FIAT-app is de onafscheidelijke metgezel van de nieuwe 500. De app, die al in de Apple App Store en Google Play Store als demoversie te donwloaden is, geeft u afstandsbediening van uw 500: u kunt de oplaadstatus controleren, de deuren ontgrendelen en vergrendelen en de lichten en airconditioning aanzetten. Ook kan er gezocht worden naar de dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten en kan het auto-onderhoud gecontroleerd worden. Indien nodig of als er gevaar dreigt, kan de auto de chauffeur direct in contact brengen met een telefoniste om de hulpdiensten te alarmeren. Met de functie “Mijn navigatie” kunt u uw reis ook de avond ervoor plannen en naar de 500 sturen. Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij de FIAT-app, wordt u doorverwezen naar de App Store, zodat u kunt genieten van de volledige ervaring met de apps My easy Charge en My easyWallbox.

My easy charge
Met My easy Charge kan men het dichtstbijzijnde laadpuntvinden, de beschikbaarheid controleren en het laadproces starten en betalen. Met de My easy Charge-app zijn zo’n 150.000 openbare laadpunten in Europa inzichtelijk. Dit dankzij de samenwerking van Fiat met Digital Charging Solutions (DCS), het grootste openbare oplaadnetwerk in de Europese Unie. Bij aankoop van een 500 “la Prima” cabriolet of hatchback is het eerste abonnement van drie maanden op My easy Charge bij de prijs inbegrepen.

My easyWallbox
My easyWallbox is de app voor extern beheer van het thuis opladen. In plaats van verbinding te maken met een normaal stopcontact, kan de 500 sneller opgeladen met de Wallbox in bijvoorbeeld tijdvakken waarin energie minder kost. Voor de productie van drie 500 wallboxen heeft het FCA e-Mobility-team de krachten gebundeld met twee van Europa’s toonaangevende energieleveranciers, ENGIE en ENEL X. De easyWallbox is geproduceerd door ENGIE EPS, een “connected” wallbox door de ENGIE Group ( EVBOX) en de andere door ENEL X. De “connected” wallboxen bieden handige en effectieve oplaadoplossingen voor thuis. Zo kan een timer ingesteld worden om het opladen van de auto te starten en stoppen wanneer de elektriciteitstarieven goedkoper zijn. Ook kan er worden bijgehouden hoeveel elektriciteit wordt verbruikt.

 

Turijn, 4 juli 2020

HomeVIRTUAL CASA 500 de virtuele showroom van FIAT