‘Batterijpakket Nissan Leaf gaat 12 jaar langer mee dan de auto’ 24 mei 2019

Het bedrijf zoekt diverse toepassingen om de batterijpakketten een tweede leven te geven.

Nissan zoekt toepassingen voor de accu’s die uit afgeschreven Nissan Leafs komen. De levensduur van het batterijenpakket wordt op basis van de huidige ervaringen geschat op 22 jaar, terwijl de auto een geschatte levensduur van tien jaar heeft. Dit meldt Automotive News op basis van een lezing door Francisco Carranza, managing director van Renault-Nissan Energy Services.

Nissan heeft sinds 2011 meer dan 400 duizend Leafs verkocht in Europa. De ervaringen die daarmee zijn opgedaan leiden tot de conclusie dat de batterijpakketten veel langer meegaan dan de auto’s. Carranza vertelde dat Nissan op zoek is naar manieren om de inkomsten uit elektrische auto’s te verhogen. Dat is hard nodig, stelt hij, omdat de inkomsten uit de aftersales bij de omschakeling naar elektrische auto’s veel kleiner zijn dat bij auto’s met verbrandingsmotoren. Verhoging van de winst kan onder meer door de batterijen een tweede leven te gunnen.

Er lopen al enkele projecten. Zo werd vorig jaar een opslagsysteem van drie megawatt geopend in de Arena in Amsterdam. Daarnaast biedt Nissan onder de naam Nissan Energy Solar zonnepanelen en batterijopslag voor woningen, vergelijkbaar met het programma van Tesla.

Er lopen ook diverse projecten voor bi-directioneel laden, waarbij de auto als backup voor het elektriciteitsnet werkt. Carranza is hier enthousiast over. “Het werkt nog beter dan we verwachtten. Hoe meer we graven, hoe meer goud we vinden.”

(bron: Automotive Management)

Home‘Batterijpakket Nissan Leaf gaat 12 jaar langer mee dan de auto’