Actie Abswoude – APK nu tijdelijk voor maar € 19,95 14 april 2020

De APK, de Algemeen Periodieke Keuring, is een in Europa wettelijk verplichte keuring voor je auto. Tijdens een APK keuring wordt er gekeken naar de verplichte punten waarop je auto goedgekeurd moet worden. Er wordt geen onderhoud gepleegd. Kleine onderdelen die vervangen moeten worden, kunnen, met jouw goedkeuring, direct worden vervangen. Voor grote onderdelen krijg je een offerte en kun je een nieuwe afspraak maken. Na de APK-keuring krijg je een keuringsrapport mee naar huis waarop staat of je auto goedgekeurd is en wat de eventuele reparatiepunten zijn, voor nu en in de toekomst.

Nissan - Onderhoud

Wanneer moet je je auto APK laten keuren?

Afhankelijk van het brandstoftype waarop jouw auto rijdt en de toelatingsdatum moet je je auto vanaf het derde of vierde levensjaar jaarlijks laten keuren. Oudere auto’s moeten elk jaar APK gekeurd worden. Abswoude mailt ca. 6 weken voordat jouw auto APK gekeurd moet zijn. Ook krijg je vanzelf een brief van de RDW op de deurmat wanneer de auto uiterlijk APK gekeurd moet zijn. Meestal ontvang je deze herinneringsbrief 6 weken voor de vervaldatum. Laat je je auto uiterlijk 2 maanden voor de vervaldatum keuren, dan wordt de APK datum met 1 jaar verlengd. Laat je je auto eerder dan deze 2 maanden keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK vervaldatum. Ben je benieuwd wanneer jouw APK verlopen is? Vind hier je APK vervaldatum .

Wat als je APK vervaldatum verlopen is?

Wanneer je je auto niet of niet op tijd laat keuren, is het strafbaar ermee te rijden. Je krijgt bovendien automatisch een bekeuring van de RDW als je je auto vergeet te laten keuren. Vervolgens heb je 2 maanden de tijd om je auto alsnog te laten keuren. Je kunt zelfs een flinke boete krijgen voor een verlopen APK als je door de politie wordt aangehouden. En wanneer jij een ongeluk veroorzaakt, kan de verzekeraar besluiten niets uit te keren omdat jij het ongeluk wellicht had kunnen voorkomen als je je auto APK had laten keuren.

Wat als je auto afgekeurd wordt?

Wanneer er grote onderdelen van je auto vervangen of gerepareerd moeten worden, wordt de auto hoogstwaarschijnlijk APK afgekeurd. Je hebt dan 2 maanden de tijd om je auto te herstellen. In deze 2 maanden mag je alleen met je auto van en naar de garage rijden. De vereiste herstelwerkzaamheden moeten voor de APK vervaldatum uitgevoerd zijn.

Gratis APK?

Wanneer je in het bezit bent van een E.H.B.A. pas of een Nissan+ Card is de APK gratis. De APK is ook gratis bij een Grote Onderhoudsbeurt.

Voor een losse APK hanteren wij een vaste lage prijs van € 29,-. Voor een losse APK van een auto met dieselmotor hanteren wij een vaste lage prijs van € 32,45.

Let op deze actie loopt tot en met 31-05-2020. . Door deelname aan deze actie wordt deelnemer geacht op de hoogte te zijn van deze actievoorwaarden en gaat hij hiermee akkoord.
HomeActie Abswoude – APK nu tijdelijk voor maar € 19,95