Gesnapt: nieuwe elektrische Fiat 500 3 januari 2020

Fiat heeft grote plannen met de 500. Volgend jaar staat een volledig elektrische versie in de showrooms, maar dat is niet het enige 500-nieuws.

Fiat levert van de huidige generatie 500 in de Verenigde Staten een volledig elektrische versie: de 500e. Dit optisch iets afwijkende model vten opzichte van de Europese 500 met verbrandingsmotoren wordt volgend jaar opgevolgd door een nieuwe elektrische variant. Deze nieuwe 500-EV zien we op deze spionagefoto’s.

De ingepakte 500, een exemplaar van de huidige generatie en dus zeer waarschijnlijk een zogeheten ‘mule’, heeft afwijkende bumpers en een laadpunt op de plek waar bij de reguliere 500’s de benzineklep zit.

Volgend jaar slingert Fiat de productie van de nieuwe 500 aan in zijn fabriek in Mirafiori. Daarnaast pompt Turijn een fors bedrag in zijn fabriek in de Amerikaanse staat Michigan. Dat wijst erop dat de nieuwe 500 ook daar van de band gaat lopen.

Mogelijkerwijs laat Fiat in maart tijdens de Autosalon van Genève meer van de nieuwe 500 zien. De 500 krijgt overigens gezelschap van een nieuwe carrosserievariant: de 500 Giardiniera. Dat belooft een compacte stationwagon te worden, of iets wat daarop lijkt. Op termijn wordt ook de Panda vernieuwd, met de Centoventi Concept liet Fiat daar eerder dit jaar al een voorbode van zien.

(Bron: Autoweek)

500E niet actief

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met uw persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HomeSpecialist in FIATGesnapt: nieuwe elektrische Fiat 500