De nieuwe 500 “Hey Google” 29 mei 2021

Dankzij de Hey Google spraakassistent op de Fiat 500 en 500X Hey Google, staat de bestuurder bijna letterlijk in contact met de auto. Voor het eerst in de automobielgeschiedenis is er een Google-logo op een auto te zien. De Fiat 500 Hey Google is leverbaar vanaf €19.150 en de Fiat 500X Hey Google vanaf € 27.490.

Er is geen zoekmachine nodig om te weten of je te maken hebt met een Fiat 500 of Fiat 500X Hey Google. Beide modellen zijn namelijk op meerdere plaatsen voorzien van een verwijzing naar het populaire techbedrijf.  Zo pronkt er op de zijkant van de modellen een Hey Google logo en zijn de B-stijlen opgesierd met de veelkleurige “moleculen” van het Google-logo. Ook binnen geen gebrek aan Google-verwijzingen. Het molecuulmotief is ook te zien op de nieuwe stoelen waar aan de zijkant ook een “Hey Google”-label pronkt. En het Google-logo komt ook voor op het welkomstscherm van het 7-inch touchscreen-display: een animatie waarin de karakteristieke molecuul verschijnt, dat vervolgens overgaat naar de Google “G” en verandert uiteindelijk in het Fiat-logo.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om verbonden te zijn en blijven met de auto. De assistent wordt aangestuurd door de stem en is verbonden met de smartphone, ‘smart speakers’ en de standaard meegeleverde Nest Hub. Dankzij de Fiat Mopar Connect-telematicabox die in de 500 en 500X Hey Google gemonteerd zit, kan via de Hey Google-spraakassistent onder meer alle voertuigstatusinformatie gecontroleerd worden, de locatie van de auto worden gevonden of kunnen ritten bekeken worden, wat handig is voor wagenparkbeheerders.

Fiat 500 Hey Google
In de speciale Hey Google-versie wordt de iconische 500 geleverd in een wit en glanzend zwarte “outfit”, 15″ lichtmetalen velgen, donker interieur met nieuwe in hoogte verstelbare stoelen, sportstuur met ingebouwde bedieningselementen en een nieuw matzilver dashboard voorzien van een wit 500-logo. De 500 Hey Google wordt standaard geleverd met onder meer cruise control, Uconnect ™ 7 ”DAB-radio met CarPlay en Android Auto, 6 luidsprekers en Mopar® Connect. De 500 Hey Google is verkrijgbaar als hatchback- en cabrio-versie en heeft de 70 pk sterke hybride motor. De 500 Hey Google is ook verkrijgbaar in Gelato White, Pastel Grey, Vesuvius Black, Pompeii Grey en Blue Italia.

Fiat 500X Hey Google
Ook de Fiat 500X is leverbaar in de tweekleurige witte en glanzend zwarte kleurstelling. Daarnaast zijn ook Passione Red, Gelato White, Silver Grey, Moda Grey, Blue Italia en Cinema Black beschikbaar. Welke kleur er ook gekozen wordt, de auto is voorzien van 17 ”lichtmetalen velgen, mistlampen en verduisterde ramen. Het interieur is voorzien van nieuwe stoelen en een matzilver dashboard met een wit 500-logo, soft-touch stuurwiel met ingebouwde bedieningselementen, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en armsteun voorin. De Fiat 500X Hey Google wordt geleverd met een volledige reeks technische specificaties, waaronder Uconnect ™ 7 ”HD touchscreen-radio met CarPlay en Android Auto, 6 luidsprekers, Mopar® Connect, parkeersensoren achter en regen- en schemersensoren. Het motorengamma bestaat uit (Euro 6D-Final) Firefly-benzinemotoren: een 1,0 liter met 120 pk en een 1,3 liter met 150 pk.

De Fiat 500 Hey Google staat vanaf €19.150 en de Fiat 500X Hey Google vanaf € 27.490 bij de Nederlandse Fiat-dealer. Naast alle luxe, worden de Hey Google-modellen standaard ook geleverd met een welkomstpakket dat bestaat uit een tas met Hey Google-logo, een Nest Hub-apparaat met 500 beschermhoes en een 500 key cover.

HomeSpecialist in FIATDe nieuwe 500 “Hey Google”