Fiat gaat aan de Hybride 9 januari 2020

Elektrische aandrijving

2020 is het jaar van de nieuwe FIAT. De 500 en Panda met een unieke combinatie van elektrische aandrijving en een benzinemotor. Binnenkort in de showroom.

Mild Hybrid 500

In principe zijn kleine auto’s redelijk milieuvriendelijk. In vergelijk met een grote auto hoeft een kleine auto nou eenmaal minder kilo’s mee te slepen. Vaak is ook de rol en luchtweerstand minder. FIAT is al jaren een grote speler in het A-Segment met de 500 en de Panda. Gelukkig zijn er nu van FIAT Hybride versies van de 500 en Panda onderweg.De 500 Hybrid heeft een BSG systeem, waarbij de afkorting staat voor Belt Integrated Start Generator. Het 12 volt sterke systeem werkt samen met de 3 Cylinder FireFly motor.Zonder concessies te doen op het gebied van de prestaties of het rijcomfort. Het BSG-systeem zorgt voor een stille, trillingvrije herstart van de verbrandingsmotor in de Stop&Start-modus. In totaal is het systeem goed voor 70pk.

Klik op de foto voor een groter formaat.

Vergeleken met de vertrouwde 1,2-liter Fire-motor van 69 pk valt het brandstofverbruik en daarmee de CO2-emissie van de Mid Hybrid-versies gemiddeld 20% lager uit

De nieuwe 500 Hybrid en Panda Hybrid komen er als exclusieve Launch Edition. Dat is op zich niet opzienbarend. Het meest belangrijke is echter de ‘Seaqual Initiative’ bekleding. Deze is gemaakt van gerecycled plastic, 10% komt uit de zee, de andere 90 van plastic van het land. Ook is er een nieuwe kleur ‘Verde Rugiada’. De 500 Hybrid is vanaf februari 2020 leverbaar, de Panda Hybrid volgt een maandje later.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuw FIAT Hybrid modellen vul dan nu je naam in.

500E niet actief

  • Wij gaan ten allen tijde discreet met uw persoonlijke gegevens om. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

HomeSpecialist in FIATFiat gaat aan de Hybride